Wigbold van Ewsumstraat 1 - 9882 PM Kommerzijl

Het verloop van een ochtend

Als u uw kind komt brengen, kunt u nog even blijven om met uw peuter te puzzelen of een boekje te lezen. Als uiterlijk 8.15 uur alle ouders weg zijn, neemt de leidster het programma van de ochtend met ze door aan de hand van activiteitenkaarten. De kinderen kunnen zelf kiezen of ze mee willen doen of liever iets anders gaan doen. Alles mag, niets moet. vervolgens gaan wij in de kring. Hier nemen we de dagen van de week door, leren we tellen , en lezen we een boekje. We vinden het belangrijk dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en dringen dan ook zo weinig mogelijk aan. De kinderen worden begeleid door een vaste leidsters. Wij vinden het belangrijk dat door middel van vaste gezichten de peuters snel vertrouwd bij ons raken.

Halverwege de ochtend gaan we drinken en fruit eten. 

Dit geeft u zelf aan uw kind mee in een beker en trommeltje.

Minstens een keer per ochtend vragen we de peuters of ze naar het toilet moeten. Daar besteden we de nodige aandacht aan. Wanneer uw kind nog een luier draagt, wilt u dan een extra luier meegeven?

Als het weer het toelaat (en dan zijn we zeker niet bang voor een paar spetters) gaan we in de loop van de ochtend altijd buiten spelen. Lekker rondjes rijden op het schoolplein en spelen met leeftijdsgenootjes! Omdat Lutje Stek zich in de basisschool CBS De Rietstek bevindt zijn er veel speelmogelijkheden. Een deel van het schoolplein is speciaal ingericht voor de jongste kinderen, met voldoende veiligheid, maar ook uitdaging voor de kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Er zijn verschillende speeltoestellen, speelmateriaal en rijdend materieel.

We sluiten de ochtend gezamenlijk af door het zingen van een liedje