Wigbold van Ewsumstraat 1 - 9882 PM Kommerzijl

Nijntje Beweegdiploma

Jong geleerd is oud gedaan!

 

Het behalen van een zwemdiploma is vanzelfsprekend en deel van de opvoeding, het Nijntje Beweegdiploma is dat nog niet, maar net zo belangrijk! Hiermee wordt de basis gevormd voor alle sporten voor uw peuter. Vanaf woensdag 7 maart starten we met het aanbieden van dit diploma voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Peuters en kleuters zullen dan in 15 lessen hun diploma halen en spelenderwijs leren bewegen.

De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je van heel jongs af aan veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Het Nijntje Beweegdiploma programma is ontwikkeld door bewegingswetenschappers en ervaren docenten met kennis van de motorische en sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Alleen (sport)clubs en beweegaanbieders met trainers/leiding die de speciale opleiding Nijntje Beweegdiploma hebben gevolgd en het certificaat Nijntje Beweegdiploma hebben ontvangen, worden door de KNGU erkend als aanbieder van het Nijntje Beweegdiploma programma en ontvangen een keurmerk. Hiermee is de sporter gegarandeerd van kwaliteit.

Voor meer informatie zie de web-site; http://www.beweegdiploma.nl/

En Website van de KNGU