Wigbold van Ewsumstraat 1 - 9882 PM Kommerzijl

Nieuws van Lutje Stek

Door de nieuwe wet in de kinderopvang, met als doel de kwaliteitseisen van peuterspeelzalen en kinderopvang gelijk te trekken (te harmoniseren) en te verbeteren ontstaan er in 2018 ineens drie kinderopvangen in een klein dorp als Kommerzijl.(Natuurlijk geweldig mooi want dat betekend dat wij een jong en levendig dorp hebben!)

Op initiatief van de gemeente heeft er overleg plaats gevonden en met alle kinderopvangen in ons dorp. Kinderopvang Boes heeft de stap gezet om de voortgang van peuterspeelzaal Lutje Stek per 1 januari over te nemen. Lutje Stek blijft op de basisschool.

Het belangrijkste vinden wij dat de opzet van de speelzaal gewoon zo blijft als dat het was. Vooral het behoud van een peuterspeelzaal in onze basisschool is een uitgangspunt waar wij ons sterk voor maken. Peuters kunnen vanaf twee jaar naar 'school'. Hebben daar een juf en komen in contact met andere kinderen uit het dorp. Spelenderwijs leren ze er van alles op het gebied van sociale vaardigheden, taal en spraak, motoriek, concentratie, en andere ontwikkelingsgebieden. Voor kinderen met ontwikkeling achterstand of kinderen die extra uitdaging nodig hebben bieden we ondersteuning. Lutje Stek werkt met VVE (voor-en vroegschoolse educatie)