Kerkstraat 12 - 9882 PH Kommerzijl

Holletje, Bolletje, Lente!

De komende weken gaan we werken over het thema lente/pasen.

De lente is een bijzonder seizoen. Er verandert in enkele weken tijd heel veel. Peuters zijn erg gericht op wat ze horen, zien, ruiken en proeven. Er bloeien krokussen en narcissen, de bomen en struiken krijgen weer blaadjes, de vogels fluiten en maken nestjes, de lammetjes huppelen alweer in de wei. Misschien ziet uw kind dat u zelf alweer lekker aan het tuinieren bent geslagen.

Wat gaan we doen?

De speelzaal krijgt een bloemenstal/winkeltje. Met echte, papieren en imitatiebloemen!

Het boek 'Bobbie in de tuin' staat centraal. De peuters mogen met kleine tuinattributen werken in de zandtafel die omgetoverd wordt tot tuintje. Hierin mogen ze zelf bolletjes en plastic bloemen mogen planten. Ook gebruiken we het boek 'Dotties eieren'. De peuters gaan rond de Paasdagen eieren zoeken. Wie vindt het gouden ei? We gaan met de kinderen een lente wandeling maken. Wat verandert er allemaal? Natuurlijk gaan we ook nog zelf zaadjes zaaien en dit goed in de gaten houden!Ook wordt er natuurlijk weer gezongen, geknutseld, gepuzzeld en spelletjes gedaan.

Tips voor ouders:

 

–                   Samen in de tuin kijken naar wat er allemaal groeit en bloeit. Dit kan natuurlijk ook heel mooi tijdens een wandeling in de buurt of door het bos.

–                   Takken in een vaas met water zetten en kijken wat er allemaal gebeurt.

–                   Naar de (kinder)boerderij/dierenweide gaan om jonge dieren te bekijken.

–                   Bollen planten of zaadjes zaaien.

Begrippen die we gebruiken:

Lente-zon-groeien-bloeien-buiten-nestje-ei-kuiken-kip-vogel-zaadjes-bol-bloem-tuintje-boerderij-lammetje

 

Koningsspelen vrijdag 20 april

Het duurt nog even, maar misschien alvast handig om te noteren. De peuters gaan dit jaar meedoen met de koningsspelen van de Rietstek. De groepen 1 t/m 4 blijven op school, 5 t/m 8 gaat naar Oldehove. In groepjes worden er dan allerlei spelletjes gedaan bij goed weer op het schoolplein en anders binnen. Wij sluiten om 9.00u aan en stoppen om 11.30u. De kinderen worden wel gewoon om 8.30 op de speelzaal verwacht. We hebben ouders nodig die een groepje kinderen zou willen begeleiden. Als u dit leuk lijkt, graag aangeven bij mij.